Bilo da ste fizičko ili pravno lice, sada možete potpuno besplatno da pokrenete svoju online prodaju na platformi Amazonka.rs. Sve je već ovde, jedini korak koji je potreban je registracija i postavljanje proizvoda u ponudu. Jednostavno unesite slike proizvoda, dodajte opise i definišite cene. Jako je bitno da definišete cenu dostava ili da taj trošak uračunate u cenu proizvoda, kako bi kupci na transparentan način unapred znali koliko tačno plaćaju.

U saradnji sa platnim institucijama, Vaši kupci mogu da plate, pouzećem, IPS QR kodom, uplatom preko računa pa čak i platim karticama, a da Vama novac jednostavno legne na račun.

Nema više dopisivanja sa kupcima, čekanja na Call centru za zakazivanje kurira, jer nakon porudžbine, Vaše je samo da pripremite paket za slanje i označite da je spreman za preuzimanje. Platforma Amazonka.rs će automatski generisati Adresnice koje treba da odštampate i zakačite za paket, i nakon toga jednostavno samo sačekate kurira koji će doći na Vašu adresu i preuzeti paket.

Nije više potrebno ni da unapred plaćate usluge kurira, da spremate sitan novac, računate koliko će da košta poštarina, itd. Usluga transporta se naplaćuje isključivo nakon uspešne prodaje.

A šta ako kupac ne preuzme paket? Naša podrška svakako proaktivno prati svaki paket od momenta preuzimanja pa sve do uručenja. Ukoliko se desi da kurir ne pronađe kupca na adresi, ostaviće mu ceduljicu da paket može preuzeti u najbližoj pošti u narednih 5 dana. U tom slučaju, naša podrška će se postarati da kupca kontaktiramo i podsetimo na paket koji ga čeka u pošti. U slučaju da ni tada kupac ne preuzme paket, kurir će Vama vratiti paket i Vi ne snosite apsolutno nikakav trošak transporta.

Znači nemam apsolutno nikakav rizik ni inicijalni trošak? Apsolutno tačno. Platforma Amazonka apsolutno preuzima na sebe trošak neuručenih i vraćenih pošiljki, kao i troškove osiguranja svih paketa i sve bankarske naknade. Od prodatih proizvoda ili usluga Amazonka naplaćuje minimalni procenat (4,9%) kojim pokriva sve ove troškove i osigurava najsigurniju OnLine trgovinu u Srbiji.

Ali paket je uništen u transportu? Ukoliko je paket oštećen, izgubljen ili uništen u transportu, u skladu sa propisanim procedurama opisanim na stranici Način isporuke platforma Amazonka će isplatiti obeštećenje u iznosu naznačene vrednosti pošiljke, što je isto kao da ste je i prodali. Jako je bitno da se svi pridržavamo propisanih procedura, kako bi se postarali da se prodaja završi uspešno na obostrano zadovoljstvo.

Nema više rizika da poručite grafičku karticu ili Minecraft igricu a da Vam stigne cigla. U tim slučajevima takvi prodavci neće biti ni isplaćeni, i novac će se vratiti kupcu. Zato iako smo napravili savršen sistem koji treba da radi na benefit svih nas, zloupotreba može biti, zbog toga je i jako bitno da nam prijavite svaku uočenu nepravilnost, a mi ćemo se postarati da svaki vid zloupotrebe bude automatski sankcionisan zabranom upotrebe platforme, kao i krivičnim gonjenjem u skladu sa zakonima Republike Srbije.